Ексглава МЗС Польщі розповів про умови, за яких Захід дозволить Україні мати ядерну зброю

Вівторок, 13 вересня 2022, 12:17

Колишній міністр закордонних справ і міністр оборони Польщі, а нині - депутат Європейського парламенту Радослав Сікорський не виключає варіанта, за якого Україна може знову отримати ядерну зброю.

Про це він розповів в інтерв’ю "Європейській правді".

Польський політик зазначив, що Захід дізнається про можливий намір Росії застосувати тактичну ядерну зброю.

"Я впевнений, що США вже комунікували Путіну, що у разі, якщо він це зробить (застосує ядерну зброю), у Заходу лишаються варіанти дій, які йому зовсім не сподобаються", – сказав Сікорський і уточнив, що про ядерний удар у відповідь не йдеться.

"Але – хоч наразі це лише теоретичні роздуми – оскільки Росія вже зруйнувала Будапештський меморандум, і ядерний удар був би ще одним жахливим порушенням Будапештського меморандуму, вчиненим проти країни, яка добровільно віддала свою ядерну зброю, то Сполучені Штати можуть вирішити відновити статус-кво. А отже, знову зробити Україну ядерною державою", – вважає Сікорський.

Як повідомлялося, ще на посаді міністерки закордонних справ Великої Британії нова прем’єрка країни Ліз Трасс заявила, що буде готова застосувати ядерну зброю, навіть якщо це означатиме "глобальне знищення".

Дивіться повну версію інтерв'ю: Переговори України з РФ та про вступ до ЄС. Чого хоче Захід? Інтерв’ю Радека Сікорського.

Читайте також: Сікорський: Захід дасть відповідь на ядерний удар, аж до повернення Україні ядерного статусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: