Німецький міністр заявив про відсутність змін у позиції уряду щодо передачі Україні танків

Понеділок, 19 вересня 2022, 15:54

Крістіан Лінднер, міністр фінансів Німеччини і лідер Вільної демократичної партії (ВДП), яка входить до коаліції,  не бачить зміни курсу федерального уряду щодо постачання Україні основних бойових танків.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Handelsblatt.

Відповідаючи на запитання про заяви міністерки закордонних справ Анналени Бербок, Лінднер сказав, що офіційно запитав, чи змінилося ставлення окремих відомств.

"Це неможливо підтвердити", - заявив міністр фінансів.

За його відомостями, на зустрічах союзників у Рамштайні було досягнуто домовленості покладатися на круговий обмін "і бойові танки західного виробництва та дизайну не поставляються".

Президія ВДП все ще вважає, що Німеччина повинна щодня перевіряти, чи можна зробити більше для підтримки України, сказав Лінднер.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц пояснював, що його країна і так достатньо допомагає Україні озброєнням, а рішення передавати танки буде ухвалювати лише в координації із союзниками.

Водночас після серйозних успіхів України у поверненні територій на Харківщині німецькі політичні партії, зокрема й коаліційні, вимагають від уряду посилити підтримку України зброєю. Зокрема, передати танки Leopard 2 та БМП Marder.

А міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок наполягає на швидкому ухваленні рішення про постачання Україні німецьких бойових танків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.