Кулеба й глава МЗС Бельгії зустрілися на полях Генасамблеї ООН 

Вівторок, 20 вересня 2022, 08:49

Міністр закордонних справ України та його бельгійська колега Аджа Лябіб провели зустріч у Нью-Йорку на полях Генеральної асамблеї ООН.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Лябіб у своєму Twitter розповіла, що обговорювали потреби України та останню допомогу від Бельгії, а також притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах та відбудову.

"Бельгія готується надати Україні більше зброї та допомогти активізувати розмінування. Розповів главі МЗС Лябіб про "Київський безпековий компакт". Ми також погодилися у тому, що Росію треба притягти до відповідальності за злочин агресії проти України", - написав Кулеба.

Минулого тижня повідомлялося, що Бельгія планує надати Україні додаткову військову допомогу на 12 мільйонів євро.

Нагадаємо, Аджі Лябіб довелося вибачатися за її поїздку до окупованого Криму на фестиваль як журналістки, ще у часи, коли вона не була офіційною особою. 

Вже на посаді Лябіб у День української державності написала українському колезі Дмитру Кулебі листа, в якому висловила підтримку Україні, наголосивши на належності Криму та Донбасу до України.

Згодом на полях неформальної зустрічі європейських глав МЗС у Празі Лябіб зустрілася з Кулебою і пояснила свій візит до окупованого Криму, визнавши порушення при перетині кордону. Міністри домовилися провести наступну зустріч на майбутній сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, щоб обговорити можливі двосторонні проєкти на підтримку України, але не згадували про можливість візиту Аджі Лябіб до Києва - хоча раніше вона висловлювала таке бажання.