Ердоган обіцяє продовжити "телефонну дипломатію" з Зеленським і Путіним

Четвер, 22 вересня 2022, 16:46

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що планує продовжити зусилля для забезпечення миру в Україні, та анонсував нові переговори з лідерами України та РФ.

Про це Ердоган розповів журналістам в Нью-Йорку, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на CNN Turk.

Ердоган назавав останній обмін полоненими, який відбувся за посередництва Туреччини, "важливим кроком до припинення війни". Він подякував президентам Зеленському і Путіну за можливість обміну полоненими і сказав, що турецькі зусилля щодо встановлення миру між Росією та Україною триватимуть.

"Ми продовжуватимемо наші зусилля для забезпечення миру та стабільності в майбутньому. Наприклад, щойно ми повернемося (з Нью-Йорка. - Ред.), ми знову зателефонуємо лідерам і продовжимо з ними нашу телефонну дипломатію", - сказав він.

Водночас, Ердоган нагадав, що закликалв Росію припинити військові операції та вивести свої сили з України, які увійшли на її територію з 24 лютого.

У той час як Росія продовжує нападати на Україну й Володимир Путін оголошує "часткову мобілізацію", 21 вересня відбувся обмін 215 полоненими.

Це був результат дипломатичних контактів Ердогана з Путіним і Зеленським.

Раніше міністерство закордонних справ Туреччини засудило наміри Росії провести так звані референдуми на окупованих територіях України, заявивши, що це ускладнить дипломатичний процес і загрожує поглибленню нестабільності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.