Фінляндія повністю заборонить туристичні поїздки для росіян

доповнено 19:34
П'ятниця, 23 вересня 2022, 19:26

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто на пресконференції в п’ятницю розповів подробиці рішення влади країни про суттєві обмеження в’їзду для громадян Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на MTV Uutiset та Yle.

За його словами, рішення передбачатиме повну заборону на в’їзд для тих росіян, які хочуть відвідати Фінляндію з туристичною метою. Також може бути переглянута чинність уже виданих росіянам шенгенських віз.

"Приміром, що стосується сім’ї чи родинних відносин, роботи чи навчання, у Фінляндію в’їжджати можна. Це перераховане детальніше в рішенні у принципі", – пояснив глава фінського МЗС. Підставою для винятків щодо в'їзду можуть стати й гуманітарні причини, додав він.

Хаавісто також навів приклад "лазівки", якою користувалися росіяни, щоб отримати візи: наприклад володіючи нерухомістю у Фінляндії або розподіляючи право власності на нерухомість між кількома людьми, щоб спростити отримання візи.

"Ці лазівки тепер заблоковано", – заявив глава МЗС Фінляндії.

Він додав, що обмеження на в’їзд для росіян можуть набути чинності вже наступного тижня.

Хаавісто наголосив, що Фінляндія спершу хотіла домогтися ухвалення рішення на рівні ЄС, але цього досі не сталося: "Ми ухвалюватимемо власні рішення, чекати не будемо".

Раніше на тлі оголошення часткової мобілізації в РФ міністр закордонних справ Фінляндії заявив, що уряд країни розробить рішення для обмеження в’їзду туристів із Росії.

Нагадаємо, з 12 вересня набуло чинності рішення Ради ЄС про призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з РФ. Процес отримання віз до країн ЄС для росіян став значно тривалішим і дорожчим.

Крім того, 19 вересня набула чинності заборона на в'їзд до Естонії, Латвії, Литви та Польщі громадян Росії з шенгенськими візами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.