У правлячій партії Грузії заявили, що пропуск ухилянтів із Росії "допомагає Україні виграти війну"

Понеділок, 26 вересня 2022, 17:41

Депутат правлячої партії "Грузинська мрія" Бека Давітуліані в понеділок заявив, що потік росіян, які прибувають до Грузії, перебуває під "повним контролем", а прибуття ухилянтів із Росії допомагає Україні виграти війну.

Як повідомляє "Європейська правда", слова Давітулані наводить портал "Новости-Грузия".

За його словами, "влада Росії, яка має проблеми з мобілізацією, і так закриє кордон із 28 числа". "Тому це питання взагалі вже не буде актуальним", – додав грузинський депутат.

Давітулані стверджує, що потоки росіян, які прибувають у Грузію, "повністю перебувають під контролем" і на цьому етапі та "в такому обсязі поки що не становлять небезпеки" – а впускаючи громадян РФ, Грузія допомагає Україні.

"У чому логіка, щоб не пускати людей із Росії, які не хочуть іти на передову фронту? Тобто, дати режиму в Росії можливість пустити їх на поле бою і нашкодити Україні? Адже ми повинні допомогти Україні виграти війну, відповідно, в наших інтересах, якщо це не зашкодить нашим інтересам, то ми приймемо тих, хто не хоче туди їхати", – сказав він.

З дня оголошення президентом РФ "часткової мобілізації", реальні масштаби якої невідомі, на кордоні Росії з Грузією - як і багатьох сусідів РФ - утворилися гігантські черги з росіян, які втікають з країни.

Служба доходів Мінфіну Грузії, що відповідає за митний контроль на кордоні, повідомила про переведення пунктів пропуску на особливий режим через суттєве зростання транспортного потоку.

Вихідними депутатка опозиційного "Єдиного національного руху" Грузії Нони Мамулашвілі в українському телеефірі повідомила, що має інсайдерську інформацію про плани Тбілісі з понеділка частково закрити кордон для росіян, офіційно ці чутки не підтвердили.

Як відомо, опозиція та низка громадських організацій ще з березня вимагають обмежень на в’їзд росіян в країну, купівлю ними нерухомості у Грузії тощо. Правляча партія звинуватила опонентів у розв'язанні "ганебної ксенофобно-шовіністичної кампанії" проти громадян РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: