Британія вдвічі скоротить кількість своїх військових в Естонії

Середа, 28 вересня 2022, 09:24

Сотні британських солдатів будуть виведені з Естонії до Різдва, попри обіцянку уряду Британії зміцнити східний фланг НАТО на тлі російської агресії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Times.

Два джерела підтвердили виданню, що 700 додаткових солдатів, які приїхали в Естонію в лютому, будуть повернуті до Великої Британії в грудні. Наразі немає планів щодо заміни цього підрозділу. Згідно з планом британського уряду, військову присутність Сполученого Королівства в Естонії буде скорочено наполовину.

За словами одного джерела, кілька європейських країн дійшли висновку, що британська армія стала надто нечисленною і у них немає зайвих солдатів. За словами джерела, скорочення військової присутності в момент, коли президент Росії Владімір Путін загрожує Європі, залишає погане враження.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес раніше пообіцяв збільшити кількість британських солдатів в Естонії до 2000. Ця обіцянка була частиною ширшої угоди НАТО про збільшення військової присутності у Східній Європі.

До цієї кількості увійшли британські солдати, які тимчасово прибули в Естонію в лютому, до яких у рамках НАТО додалася ще 1000 солдатів. Усе ж в Естонії залишаються 900 британських солдатів із Королівського гусарського полку Його Величності (King's Royal Hussars). За словами джерела в обороні, підрозділ, що від'їжджає, перебуває в стані готовності повернутися в Естонію.

За оцінкою деяких країн, Росія настільки ослабла у війні проти України, що країнам Балтії не варто побоюватися російського вторгнення. Проте три балтійські держави визнали за необхідне бути готовими до такого розвитку подій, оскільки Путін діє не за загальноприйнятою логікою.

За даними британського міністерства оборони, розміщення додаткової бойової групи в Естонії від початку як тимчасове рішення, і воно підтвердило повну відданість Великої Британії НАТО. Відомство наголосило, що жодних змін в його позиції не відбулося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: