Президент Євроради закликав ЄС негайно вирішити питання цін на російські енергоносії

Субота, 3 вересня 2022, 20:49

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що Європейська комісія не може чекати до виступу Урсули фон дер Ляєн 14 вересня, щоб запропонувати рішення щодо енергетичної кризи.

Про це він заявив в інтерв'ю кільком європейським ЗМІ, пише "Європейська правда" із посиланням на Politico.

"Не можна втрачати жодного дня", - сказав Мішель, додавши, що для ЄС важливо вирішити питання цінових обмежень.

"Це не нове; ми не починаємо ці дебати сьогодні. Ось чому минулого ми кілька разів запрошували Комісію внести на стіл конкретні пропозиції, щоб допомогти державам-членам ухвалити рішення", - сказав Мішель.

Фон дер Ляєн заявила в п'ятницю, що вона твердо переконана в необхідності обмеження ціни на російський газ, що експортується трубопроводом до ЄС.

Комісія виклала свою думку у чорновому документі. Він закликає до обмеження ціни на електроенергію з джерел, відмінних від газу, та до перерозподілу коштів високоприбуткових виробників енергії, щоб пом'якшити удар споживачам.

Міністри енергетики країн ЄС мають зустрітись 9 вересня на екстреному саміті.

Нагадаємо, увечері 2 серпня "Газпром" оголосив про повне зупинення прокачки газу трубопроводом "Північний потік" нібито через виявлену несправність у єдиній компресорній станції "Портова", що продовжує працюватиТам стверджують, що під час регламентних робіт на газоперекачувальному агрегаті Trent 60 виявили витік масла по роз'ємах клемних з'єднань кабельних ліній.

У Єврокомісії оголошення "Газпрому" назвали "ще одним підтвердженням його ненадійності як постачальника" і "доказом цинізму Росії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: