Сальвіні хоче перегляду санкцій проти РФ, бо вони "більше шкодять Італії"

Понеділок, 5 вересня 2022, 09:18

Лідер італійської ультраправої партії "Ліга" Маттео Сальвіні заявив, що західні санкції проти Росії не працюють і фактично шкодять Італії, тому їх потрібно переглянути.

Про це він сказав, виступаючи на конференції політичних лідерів у неділю на озері Комо, пише "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Сальвіні заявив, що санкції, спрямовані проти Москви за її вторгнення в Україну, насправді допомогли Росії, що призвело до надлишку експорту в розмірі 140 мільярдів доларів протягом року, що закінчився в липні.

"Ми повинні захищати Україну? Так. Але я б не хотів, щоб санкції завдали більше шкоди тим, хто їх запроваджує, ніж тим, кого вони стосуються", - сказав Сальвіні. 

Сальвіні сказав, що його партія "Ліга" підтримує заходи щодо допомоги Україні як на національному рівні, так і на рівні ЄС. За його словами, він не порве із західними союзниками, якщо вони продовжать накладати санкції, але він також закликав інших лідерів переглянути тактику.

У Кельні російська діаспора вийшла на протест проти санкцій і підтримки України

"Якщо ми потрапимо в уряд, ми змінимо альянси? Ні. Ми залишаємося глибоко, з гордістю та міцно вкорінені у вільний і демократичний Захід, який протистоїть війні та агресії. Але якщо ми застосовуємо інструмент, щоб завдати шкоди агресору, і після семи місяців війни він не постраждав, принаймні розгляд зміни здається мені легітимним", – сказав Сальвіні. 

Він стверджував, що потрібна відповідь Європи, щоб вгамувати ціни на енергоносії, інакше тисячі робочих місць можуть бути втрачені. "Нам, звичайно, потрібен європейський щит, як під час COVID", - сказав Сальвіні.

Заяви Сальвіні прозвучали лише за кілька тижнів до того, як італійці підуть на виборчі дільниці 25 вересня обирати парламент. Очікується, що на виборах переможе права коаліція, до складу якої входить "Ліга". 

У Празі 70 тисяч людей вийшли на протест проросійських сил: проти санкцій і постачання зброї Україні

Критики стверджують, що Сальвіні повторює популярну тезу, яку використовує російський уряд. Міністр закордонних справ Луїджі Ді Майо з партії-суперниці "Разом заради майбутнього" стверджує, що Сальвіні виступає проти санкцій, щоб "зробити Путіну послугу". За його словами, Сальвіні та його союзники розділилися з цього питання.

За даними опитувань, блок правих партій Італії може отримати переважну більшість в обох палатах парламенту під час виборів у вересні.

Дивіться також - Проросійська Італія у 2022 стала допомагати Україні. Зараз це хочуть знову змінити

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: