Шмигаль розповів, коли Україна планує почати переговори вступ в ЄС

Понеділок, 5 вересня 2022, 17:06

Україна розраховує за кілька місяців перейти до переговорів щодо вступу в ЄС, що є наступним етапом у процесі приєднання до блоку.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції після засідання Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі, відповідаючи на питання кореспондента "Європейської правди".

"Угода про асоціацію виконана майже на 65%. Ми дуже активно рухаємося в її виконанні. Угоду неможливо підмінити іншими процедурами, ми маємо виконати всі положення. Паралельно ми взяли зобов'язання виконати сім умов, які були поставлені разом з наданням Україні статусу кандидата на вступ в ЄС", - сказав Шмигаль.

"Відповідно при виконанні семи умов, при паралельному виконанні Угоди про асоціацію, ми маємо амбіцію найближчим часом, до кінця цього року-початку наступного року, перейти саме в переговорні процедури, які передують власне наданню статусу члена ЄС", - додав прем'єр.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що при готовності України та Європейського Союзу діяти швидко Україна може приєднатись до ЄС не у багаторічній віддаленій перспективі, а значно швидше

Нагадаємо, раніше посол ЄС в Україні Матті Маасікас пояснив подальшу процедуру вступу України.

Читайте також: Шлях до ЄС. Що має зробити Україна, щоби почати переговори про членство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: