Шмигаль у Брюсселі застеріг європейців щодо втоми від війни: "Це війна не за холодильник"

Понеділок, 5 вересня 2022, 17:19

Втома європейців від війни в Україні лише посилить позиції Росії в Європі та допоможе їй у подальшій гібридній війні на континенті.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції після засідання Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі, пише "Європейська правда".

"Це війна не про холодильник, не про платіжки за газ або тепло. Це – війна за європейські цінності, за демократію і свободу на континенті. Росія воює своєю армією в Україні, але при цьому Росія гібридно воює на європейському континенті. Газовий шантаж, нафтовий шантаж, харчова криза, все це елементи великої гібридної війни", - сказав Шмигаль.

За його словами, протистояти Росії можна лише за умови єдності всередині ЄС, а також у співпраці з Україною та партнерами, такими як США та Канада.

"Тому змученість від війни в Україні, залишення України сам на сам, буде лише першим кроком до наступних кроків просування Росії вглиб Європи…В єдності ми зможемо пройти цю зиму з тими запасами газу, які в нас є, з диверсифікацією, з відмовою від залежності від російських енергоресурсів", - сказав він.

Раніше глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз продовжить підтримувати Україні у боротьбі проти російської агресії стільки, скільки буде потрібно.

Нагадаємо, речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що проблеми з постачанням газу по "Північному потоку" зберігатимуться доти, доки не буде знято західні санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: