Німеччина відкрила розслідування щодо вибухів на "Північних потоках"

Понеділок, 10 жовтня 2022, 21:09

Німецька прокуратура в понеділок розпочала розслідування ймовірного саботажу двох газопроводів, побудованих для постачання російського газу до Німеччини дном Балтійського моря.

Про це пише Associated Press, повідомляє "Європейська правда".

Федеральна прокуратура Німеччини, яка розслідує справи про національну безпеку, заявила, що розпочала розслідування щодо невідомих осіб за підозрою у навмисному вибуху газопроводів "Північний потік – 1" та "Північний потік – 2" та антиконституційному саботажі.

Прокурори заявили, що є достатньо доказів того, що трубопроводи були пошкоджені як мінімум внаслідок двох навмисних вибухів, і мета їхнього розслідування – допомогти встановити злочинця чи злочинців, а також можливий мотив.

Німецьке розслідування йде паралельно з розслідуванням у Швеції. Минулого тижня прокурор заявив, що на місці вилучено докази.

Прокуратура заявила, що причина їхньої участі також полягає в тому, що атака на енергоносії може вплинути на зовнішню та внутрішню безпеку Німеччини.

У неділю німецька влада заявила, що два німецькі катери вирушили до району, де стався витік, щоб з'ясувати, що сталося.

Раніше повідомлялося, що Швеція відмовилася поділитися з Росією результатами свого розслідування ймовірного саботажу газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2" у Балтійському морі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: