Дуда розповів, які наслідки може мати для РФ застосування ядерної зброї

Вівторок, 11 жовтня 2022, 20:51

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що якщо керівництво РФ піде на застосування ядерної зброї, це призведе до тотальної міжнародної ізоляції Росії.

Як повідомляє PAP, про це він сказав під час саміту країн Вишеградської групи у Варшаві, пише "Європейська правда".

"Ті, хто зараз відповідає за прийняття рішень у РФ, мають розуміти, що якщо вони зроблять щось подібне - їх повністю ізолюють. Мова буде йти не тільки про покарання, але й абсолютне виключення (Росії) з міжнародної спільноти. Вони будуть поза всіма лініями, якщо призведуть до ядерної катастрофи і де-факто Третьої світової війни. Я вірю, що ми, діючи як міжнародна спільнота, можемо зупинити їх", - сказав Анджей Дуда. 

Президент Польщі у своїй промові також висловив впевненість, що міжнародна спільнота не закриє очі на вже скоєні в Україні воєнні злочини і цих осіб рано чи пізно притягнуть до відповідальності.

У кінці вересня глава МЗС Польщі висловив думку, що у разі застосування Росією ядерної зброї проти України НАТО має втрутитися і це повинна бути "конвенційна, але руйнівна" відповідь. 

Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг 11 жовтня заявив, що НАТО наразі не спостерігає ознак підготовки Росії до можливого застосування ядерної зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: