ЄС хоче відтермінувати дедлайн для антикорупційних реформ Угорщини, від яких залежить отримання коштів

Середа, 12 жовтня 2022, 15:07

Брюссель відтермінував крайній термін, до якого Угорщина має реалізувати антикорупційні реформи задля отримання європейських коштів, до 19 грудня.

Про це повідомляє AFP з посиланням на європейських дипломатів, пише "Європейська правда". Офіційно рішення ще не затверджене країнами-членами. 

Спершу країни-члени мали до 18 жовтня визначити, чи Будапешт реалізував зміни, до яких "прив’язане" отримання 7.5 млрд євро фінансування, або відтермінувати дедлайн ще на 2 місяці. 

У Орбана запропонували 17 кроків для зменшення корупційних ризиків, серед яких - створення незалежного органу для нагляду за використанням коштів ЄС, підвищення прозорості законодавчого процесу, можливість звертатися до судів з підозрами, що слідство зумисно "зам’яло" ту чи іншу корупційну справу. 

Єврокомісар з питань бюджету Йоханнес Ган сказав, що заходи, запропоновані Угорщиною для зниження корупційних ризиків, в цілому достатні, якщо це законодавство правильно застосовувати. 

Як відомо, ЄС погрожує заблокувати 7,5 млрд євро для Угорщини через проблеми із верховенством права.

Прем'єр Віктор Орбан зі свого боку заявив, що шукатиме фінансування в іншому місці, якщо Брюссель не виплатить кошти з фондів ЄС.

Раніше у статті "Покарання для Угорщини" ЄвроПравда пояснювала, що ЄС вже розпочав та незабаром може посилити фінансовий тиск на Угорщину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: