Лукашенко звинуватив Захід у розпалюванні Третьої світової війни

Четвер, 13 жовтня 2022, 10:15

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко побачив у діях Заходу щодо України і РФ ризики виникнення Третьої світової війни.

Про це він сказав на саміті Наради щодо взаємодії та заходів довіри в Азії у Казахстані 13 жовтня, повідомляє "Європейська правда".

У своїй промові Лукашенко вдався до пропагандистських наративів РФ про "організацію переворотів" Заходом і "покарання" Росії за її спроби відреагувати на "порушення" міжнародних норм.

"Як практика організації державних переворотів в інших країнах і диктат санкційного покарання держав, які зуміли відповісти на цей виклик, вписуються в норми міжнародного права?" - цитує Лукашенка державне білоруське агентство БЕЛТА.

"Наша відповідь має бути однозначною: це неприпустимо і несе в собі ризики розпалювання Третьої світової війни, в якій не буде переможців. Замислитися повинні всі, оскільки ситуація в галузі безпеки катастрофічно погіршується не лише в Європі, а й у всьому світі", - сказав самопроголошений глава Білорусі. 

Лукашенко додав, що ланцюг конфліктів, який потряс Старий Світ, "вже докотився і до Азії".

"Причому західні країни, що пропонують свої миротворчі послуги, насправді тільки підливають олії у вогонь і не зацікавлені в деескалації. Їхня мета - всіх посварити, розділити, отримати неконтрольований доступ до ринків та ресурсів", - сказав Лукашенко.

Варто зазначити, напередодні заступник секретаря Ради безпеки Росії Александр Венедиктов заявив, що вступ України до НАТО може привести світ до Третьої світової війни.

Читайте також про те, які погрози здатен втілити білоруський диктатор Лукашенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: