Експрем'єр Матович став антилідером довіри серед політиків Словаччини – опитування

Неділя, 16 жовтня 2022, 15:59

Лідер партії OĽaNO, колишній прем’єр та чинний міністр фінансів Словаччини Ігор Матович став антилідером довіри серед  словацьких політиків.

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на aktuality, про це свідчить результати соціологічного опитування, проведеного Focus.

Рівень довіри до Матовича склав лише 8%, тоді як не довіряють йому 91% словаків. Це навіть гірше, аніж до лідера неофашиської партії "Народна партія Наша словаччина", Маріана Котлебу, якого було засуджено до на 4 роки та 4 місяці за екстреміську діялдьність (12% протии 86%).

Лідером довіри залишається інший колишній премєр та лідер опозиційної партії "Голос" Петер Пеллегріні. Втім, і щодо нього рівень довіри (41%) поступається рівню недовіри (58%).

На другому місті – чинна президентка Зузана Чапутова (40% та 59% відповідно).

На третьому місці за рівнем довіри – ще один колишній глава уряду та нинішній опозиціонер, лідер партії Smer-SD Роберт Фіцо (33% та 65%).

Рівень довіри до чинного глави уряду Едуарда Гегера – 22%, недовіри – 78%.

Як зазначається, найбільшого падіння зазнав рейтинг колишнього міністра економіки та лідера партії SaS Роберта Суліка (20% проти 79%). Це пов’язано із виходом партії SaS із коаліції після чергового конфлікту із Матовичем.

Про розвал словацької коаліції та шанси проросійської опозиції на перемогу – читайте у статті "Проукраїнський уряд втрачає більшість: куди веде Словаччину політична криза"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: