Глава МЗС Данії розповів, як ЄС може відповісти на російські удари по Києву

Понеділок, 17 жовтня 2022, 10:48

Європейський Союз має відповісти на російські удари по Києву створенням тренувальної місії для України та наданням коштів на закупівлю зброї.

Про це заявив глава МЗС Данії Єппе Кофод перед зустріччю міністрі закордонних справ країн ЄС, пише "Європейська правда".

"Вранці ми знову бачили, що Київ був атакований Росією. Дуже важливо відповісти на це з боку ЄС і дуже важливо створити військову тренувальну місію для України. А також надати більше коштів на купівлю зброї для України", - сказав Кофод.

Він зазначив, що для Данії це особливий момент, адже вперше після референдуму про приєднання до військової політики ЄС країна бере участь у створенні військової місії.

"Це історичний момент. І для ЄС це найбільша коли-небудь створювана місія, яку ми підтримуємо. Для нас немає сумнівів, що Україна повинна отримувати всю можливу підтримку на всіх напрямках", - додав міністр.

Міністри на засіданні 17 жовтня мають схвалити рішення про створення тренувальної військової місії для України та виділити додаткові 500 мільйонів євро для озброєння української армії.

За даними ЗМІ, ЄС хоче значно збільшити бюджет Європейського інструменту сприяння миру. Наразі ведеться обговорення про 10-12 мільярдів євро на перспективу до 2027 року, але конкретних рішень у ЄС не ухвалили.

Читайте також: Гроші не на всю зброю: ЄС стикнувся з дефіцитом фондів для оплати допомоги Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: