Білий дім засудив російські удари безпілотниками по Києву

Понеділок, 17 жовтня 2022, 21:20

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр у понеділок засудила атаки Росії на Київ із використанням іранських ударних безпілотників.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Жан-П’єр сказала CNN.

"Сполучені Штати рішуче засуджують сьогоднішні ракетні (ймовірно, малось на увазі "з використанням дронів") удари Росії, які знову свідчать про жорстокість (президента РФ Владіміра) Путіна", – заявила вона.

Представниця Білого дому додала, що адміністрація Джо Байдена перебуває у щоденному контакті з українською стороною.

"Не буду аналізувати, на якому етапі війни ми перебуваємо зараз. Ми досить чітко говорили, що за останні кілька тижнів спостерігаємо ескалацію з боку Росії", – додала Карін Жан-П’єр.

МЗС назвало Іран співучасником російської агресії

Нагадаємо, вранці в понеділок російські загарбники атакували Київ іранськими дронами-камікадзе. Окупанти влучили по житловому будинку в Шевченківському районі столиці. За попередніми даними, чотири людини загинули, серед них – вагітна.

Після цього міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час звернення до глав МЗС держав-членів Європейського Союзу закликав накласти санкції на Іран за допомогу Росії здійснювати терор проти українців.

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз збирає докази застосування іранських дронів Росією та після завершення цього процесу буде готовий відреагувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: