Україна буде ініціювати ембарго ЄС на російські добрива

Вівторок, 18 жовтня 2022, 12:23

Україна буде наполягати, щоб у наступний пакет санкцій ЄС було включене ембарго на добрива з Росії. 

Про це повідомила за підсумками онлайн-зустрічі з асоціаціями хімічної промисловості міністерка економіки України Юлія Свириденко, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу міністерства економіки.

"Ми будемо ініціювати через МЗС включення до наступного пакету санкцій ЄС проти РФ заборони на купівлю російських добрив. Європа діє в цьому напрямку послідовно, але все ще недостатньо рішуче. На нашу думку, тільки повна заборона російського експорту може зупинити війну проти України", - заявила Юлія Свириденко, яка також очолює міжвідомчу робочу групу з питань реалізації державної санкційної політики.

Нагадаємо, в липні за посередництва ООН і Туреччини була укладена угода, яка дозволила розблокувати Україні експорт зерна із чорноморських портів, які були закриті з моменту вторгнення Росії. Москва натомість отримала гарантії для власного експорту зерна та добрив.

Росія неодноразово скаржилася на виконання угоди, стверджуючи, що вона все ще стикається з труднощами при продажу добрив і продовольства. У зв’язку з цим Росія погрожує вийти із "зернової угоди", якщо не будуть виконані її вимоги.

Напередодні глава МЗС України Дмитро Кулеба закликав міністрів закордонних справ ЄС запровадити сильний пакет нових санкцій проти Росії, який буде вже дев'ятим від початку вторгнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: