"Путін помиляється - ми не "слабкі": Шольц обіцяє підтримку Україні стільки, скільки буде необхідно

Четвер, 20 жовтня 2022, 12:17

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Кремль даремно розраховує на "слабкість" Заходу та не зможе досягти своїх цілей в Україні, а підтримка Німеччини для Києва буде стільки, скільки необхідно.

Як повідомляє Spiegel, про це він сказав у своєму виступі в Бундестазі, пише "Європейська правда".

Канцлер сказав, що не бачить причин переглядати санкції проти Росії - доти, доки вона продовжує агресивну війну. Шольц висловив впевненість, що Німеччина успішно пройде зиму, тому що підготувалася до труднощів. "З пакетом захисту на 200 млрд ми подбаємо про те, щоб ніхто не мав боятися високих цін на електроенергію, газ, опалення. Ми не дозволимо шантажувати себе перекриттям газового крана", - заявив він.

"Путін не досягне своїх воєнних цілей. Президент Росії спекулює на слабкості Заходу та України. Але Путін помиляється - ми не слабкі. Німеччина - згуртована, Європа - згуртована. Наші альянси по всьому світу - сильніші й активніші, ніж будь-коли", - заявив Олаф Шольц. 

Він назвав воєнними злочинами останні удари РФ по цивільній інфраструктурі в Україні за допомогою дронів. "Навіть тактика випаленої землі не допоможе Росії перемогти у цій війні. Це лише посилює рішучість і наполегливість України та її партнерів… Ракетний терор Росії - це жест відчаю, як і мобілізація російських чоловіків. Україна буде успішно оборонятися. А ми будемо підтримувати її - стільки, скільки буде потрібно", - зазначив канцлер. 

Шольц також повідомив, що Німеччина хоче підготувати до весни повну українську бригаду чисельністю до 5000 солдатів.

Також днями міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт анонсувала, що до кінця 2022 року Україна отримає велику кількість раніше обіцяної військової техніки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: