Естонія посилила правила перевезення вантажів через кордон із Росією

Четвер, 20 жовтня 2022, 15:40

Естонія посилила правила перевезення вантажів через російський кордон у зв’язку з дією восьмого санкційного пакету ЄС.

Про це повідомив портал ERR, пише "Європейська правда".

У п'ятницю, 7 жовтня, набув чинності восьмий пакет санкцій, накладених на Російську Федерацію, який поповнив колишні списки товарів, що перебувають під забороною на імпорт та експорт, у тому числі побутовою технікою, одягом, тютюновими виробами, хімікатами та предметами особистої гігієни, товарами подвійного призначення, товарами, що використовуються для тортур, новітніми технологіями та інше. 

Перехідний період для товарів, що перевозяться на підставі договорів, діятиме до 8 січня 2023 року.

Однак естонські митники вже пропрацювали списки тих товарів та їх складових, які перебувають під забороною, а також протягом двох тижнів впровадили їх в роботу. 

"Вантажоперевізники зважають на те, що пильну увагу митників звернено на товари, які підпадають під санкції; поки не виникало проблем з новим списком",  - сказав керівник східного митного пункту Вірго Трейнбук.

"Новий пакет санкцій вніс зміни до тих груп товарів, на які раніше не поширювалося обмеження при їх ввезенні. Наприклад, на предмети особистої гігієни, мило, засоби догляду за шкірою, засоби для гігієни порожнини рота і зубів, рюкзаки, жіночі сумки, предмети одягу для жінок та дівчаток", – додав Трейнбук.

Нагадаємо, у вівторок парламент Естонії 18 жовтня схвалив заяву, в якій засуджує спробу РФ анексувати окуповані українські території та оголошує Росію терористичним режимом та державою, що підтримує тероризм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: