У Білорусі заявили про затримання "українського шпигуна" і завербованих ним агентів

Четвер, 20 жовтня 2022, 17:53

Глава КДБ Білорусі Іван Тертель повідомив, що спецслужби затримали "українського шпигуна" і двох завербованих ним білорусів, які відправляли дані військовій розвідці України.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Zerkalo.io.

"Ми бачимо активізацію ведення агентурної розвідки з боку українських іноземних спецслужб. Зовсім нещодавно нами було припинено роботу на нашій території створеної військовою розвідкою України резидентури. Затримано резидента, громадянина України, і двох наших громадян, які вступили на шлях зради і працювали в інтересах іноземної держави", - заявив Тертель.

За його словами, затримано також колишнього військовослужбовця, підполковника, Тертель не став називати його прізвище.

"Він працював на Службу безпеки України, зустрічі проводилися в Одесі, в інших містах, зокрема на територіях третіх держав", - додав глава КДБ.

За його словами, порушено кримінальну справу за шпигунство, за зраду державі, триває слідство.

Він також відзвітував про затримання "великої кількості громадян України, які закидалися на нашу територію".

"Ми намагаємося в кожному випадку вникнути по-людськи, бувають такі моменти, коли ми, розібравшись, і вже в рамках жесту доброї волі дозволяємо цим громадянам вибути на територію суміжної держави", - заявив Тертель.

Нагадаємо, депутати хочуть винести на голосування Верховної ради постанову про визнання Білорусі тимчасово окупованою Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: