Орбан похвалив ЄС після того, як вибив для себе виняток у газових домовленостях

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 14:29

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан опублікував твіт з похвалою ЄС після того, як Угорщина отримала виняток із запланованого обмеження ціни на газ в ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда",

"Вчора ввечері ми уклали чесну угоду. Ми забезпечили постачання газу до Угорщини. Ось як має працювати співпраця з ЄС: поважати національні інтереси одне одного", - написав Орбан у своєму Twitter.

Як Орбан повідомив раніше, на саміті ЄС у Брюсселі була досягнута домовленість про те, що будь-які обмеження ціни на газ в ЄС в майбутньому не будуть застосовуватися до довгострокових угод про постачання газу, таких як 15-річна угода, яку Угорщина має з російським "Газпромом".

Лідери ЄС на саміті у Брюсселі домовилися про заходи щодо боротьби з енергетичною кризою і погодилися з необхідністю прискорити зусилля щодо зниження попиту на енергію.

У домовленостях згадується лише тимчасовий динамічний ціновий коридор для негайного обмеження епізодів надмірно високих цін на газ.

При цьому Єврокомісія поки не включила повне обмеження цін на газ до плану заходів реагування на складну ситуацію в енергетичній сфері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: