Глава Євроради назвав ескалацією інформацію про наміри РФ підірвати дамбу Каховської ГЕС

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 16:13

Президент Європейської ради Шарль Мішель засудив ескалацію з боку РФ після заяви президента Володимира Зеленського про мінування дамби Каховської ГЕС.

Про це, як пише "Європейська правда", він заявив на пресконференції після саміту ЄС.

"Це ще один елемент, додаткова інформація, яку ми отримали вчора від президента Зеленського. Ми спостерігаємо ескалацію з боку Росії, ми бачили мобілізацію, бачили спроби цієї незаконної анексії, бачили жахливі обстріли цивільних жителів і цивільної інфраструктури", - сказав Мішель.

За його словами, ЄС схвильований через отриману від президента Зеленського інформація про мінування і можливий підрив дамби.

"Ми засуджуємо цю ескалацію. Ми перебуваємо в тісній координації з президентом Зеленським, щоб систематично адаптувати рівень нашої реакції згідно з тим, що відбувається на місцях", - заявив Мішель.

Нагадаємо, Зеленський у зверненні до Євроради заявив, що росіяни замінували дамбу й агрегати Каховської гідроелектростанції та планують здійснити теракт під чужим прапором.

За даними розвідки, окупанти завчасно спланували підрив дамби Каховського водосховища, яка є гідровузлом Каховської ГЕС, тому замінували її ще у квітні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: