У Кишиневі протестувальники проти Санду намагалися прорвати кордон поліції

фото
Неділя, 23 жовтня 2022, 16:25

Учасники протесту партії "Шор" у центрі Кишинева в неділю спробували прорвати кордони поліції у двох місцях, але були зупинені правоохоронцями.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

Протестувальники намагалися прорвати поліцейський кордон на перетині проспекту Штефана чел Маре і вулиці Ємінеску. Такий самий інцидент стався на перетині вулиць Бенулеску-Бодоні та Дософтей. Правоохоронці затримали кілька людей, і колона протестувальників зупинилася.

 
Фото: NewsMaker

Перед учасниками акції виступила депутатка від партії "Шор" Марина Таубер, яка заявила, що протестувальники мають намір потрапити на площу Великих національних зборів, але поліцейські нікого не пропускають.

"Чому поліція нас не пропускає, може, ми теж хочемо купити овочі та фрукти. Чи ця дорога тільки для Санду та її підлеглих? Геть Майю Санду", – заявила вона.

 
Фото: NewsMaker

У центрі Кишинева в неділю по обіді розпочався черговий протест партії "Шор", організатори якого вимагають відставки чинного керівництва країни, дострокових виборів та угоди з РФ про зниження ціни на газ. Для акції учасникам відвели сквер біля будівлі парламенту, але вони оголосили, що " мають намір заблокувати рух на проспекті Штефана чел Маре, де поліція встановила кордон.

Раніше антикорупційна прокуратура Молдови опублікувала докази того, що в протестах проти влади беруть участь за гроші.

Зазначимо, що лідер партії-організатора антивладних протестів у Молдові Ілан Шор наразі фігурує у кримінальних провадженнях, зокрема щодо так званої "крадіжки мільярда", і перебуває за кордоном.

Більше читайте тут: "Санду геть!": як Росія та її агенти впливу намагаються скинути прозахідну владу в Молдові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: