Європарламент хоче переробити одну зі своїх будівель на готель

Середа, 26 жовтня 2022, 19:06

Президентка Європейського парламенту Роберта Метсола планує перетворити одну з будівель, якою володіє інституція, в готель і натомість домовитися про придбання іншої будівлі в місті для робочих цілей.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Ще в лютому Метсола у листі до тодішнього прем’єр-міністра Франції Жана Кастекса схвалила ідею "заснування готелю в будівлі Сальвадор-де-Мадаріаґа" в Страсбурзі, яка належить Європарламенту.

Таке рішення вона обґрунтовувала зменшенням навантаження на готельну інфраструктуру міста: пленарні сесії Європарламенту тривають кілька днів на місяць, тож євродепутати, журналісти, лобісти тощо перебувають у Страсбурзі на непостійній основі.

У Франції були проти намірів глави Європарламенту, оскільки побоюються, що це послабить символічний статус міста як місця перебування однієї з інституцій ЄС. Водночас там пропонують придбати нещодавно завершену офісну будівлю Osmose, яка б цей статус закріпила.

Очікується, що Метсола погодиться на пропозицію Франції, що також відкриє шлях до перетворення Сальвадор-де-Мадаріаґа на готель. Критики вказують на те, що це стане марною тратою грошей і енергії.

"Європейський парламент повинен ощадити кошти й енергію, а не витрачати додаткові ресурси на додаткові будівлі", – заявив німецький євродепутат Деніел Фройнд, який представляє групу парламентарів, що пропонують призупинити сесійну роботу інституції на тлі енергокризи.

Представник глави Європарламенту сказав Politico, що остаточне рішення ще не було ухвалене й буде "ґрунтуватися на потребах інституції" та здійснюватися в "належному порядку".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: