Новий прем'єр Британії обговорив із Макроном нелегальну міграцію через Ла-Манш

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 19:45

Новий прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у п’ятницю провів першу телефонну розмову з президентом Франції Емманюелем Макроном, яка зокрема стосувалася проблеми нелегальної міграції через протоку Ла-Манш.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Згідно з повідомленням Даунінґ-стрит, що Сунак і Макрон висловили прихильність поглибленню роботи зі стримування "смертоносних подорожей". Водночас у Єлисейському палаці про це не згадували.

Обіцянки поглибити співпрацю між Британією та Францією в цьому питання вже лунали після того, як тодішня британська прем'єр-міністерка Ліз Трюсс зустрілася з Макроном у Празі. Сторони домовилися оприлюднити новий план з контролю над міграцією до кінця місяця.

Через Ла-Манш за один день переправилися рекордні 1300 нелегальних мігрантів

За даними британських ЗМІ, новий прем’єр Британії хоче укласти нову угоду з Францією, яка зокрема передбачатиме показники щодо кількості човнів із мігрантами, які зупинятимуть під час спроб перетнути Ла-Манш.

Британія щодня витрачає сім мільйонів фунтів стерлінгів на готелі для біженців. Крім того, у 2021 році країна погодилася виплатити Франції 54 мільйони фунтів стерлінгів для посилення патрулювання вздовж французького північного узбережжя.

Раніше між країнами виник конфлікт, коли Франція звинуватила Велику Британію в несплаті понад восьми мільйонів фунтів стерлінгів для фінансування прибережних патрулів, які стежать за незаконною міграцією через протоку Ла-Манш.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.