Чехія має ідеї щодо конфіскації російських активів для їх передачі Україні – Шмигаль

Понеділок, 31 жовтня 2022, 15:18

Під час спільного засідання урядів України та Чехії, що відбулося у понеділок у Києві, український уряд почув від колег ідеї щодо конфіскації російського майна, замороженого у Чехії.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на спільній пресконференції зі своїм чеським колегою Петром Фіалою.

За словами глави українського уряду, Чехія довела готовність проактивно допомагати Україні, у тому числі пропонує ідеї щодо нових санкцій проти РФ, а також щодо компенсації втрат України.

"Ми сьогодні також  торкнулися питання конфіскації заморожених російських активів і вдячні уряду Чехії та те, що Чехія не має страху озвучувати пропозиції по конфіскації таких активів для компенсації тих руйнувань, які Росія завдає в Україні", - заявив він.

Денис Шмигаль також заяви нагадав, що уряд Чехії також "підтримав створення  міжнародного трибуналу для засудження (за злочин) військової агресії з боку Росії військово-політичного керівництва російської федерації – за злочинні накази, за злочинну війну, яку вони розпочали та продовжують".

Як повідомлялося раніше, на переговорах у Києві. Прем’єри України та Чехії домовилися "штовхати" Україну до переговорів про членство в ЄС.

Читайте також аналітичну статтю Конфіскація активів РФ та олігархів: як планують діяти партнери України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: