Депутати Європарламенту, які перебувають під санкціями Китаю, приїдуть з візитом на Тайвань

Понеділок, 31 жовтня 2022, 15:21

Група з восьми депутатів Європейського парламенту, двоє з яких перебувають під санкціями Пекіна, мають прибути до Тайваню у вівторок.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

У центрі уваги делегації, до складу якої входять Райнхард Бютікофер, голова делегації Європарламенту з питань відносин з Китаєм, а також нідерландський парламентарій Сьорд Сьордсма, - торгівля, інвестиції і технології.

Обидва вони перебувають у чорному списку Пекіна з початку минулого року.

"Це візит з дуже практичними амбіціями. Ми повернемося з Тайваню з ще більш чіткою картиною того, що потрібно зробити в наших відповідних законодавчих органах, і ми не заспокоїмося, поки не досягнемо їх", - сказав Бютікофер, який очолює делегацію Міжпарламентського альянсу по Китаю.

Серед тайванських посадовців, з якими вони зустрінуться, буде президент Тайваню Цай Інвень.

Європейська стурбованість щодо Тайваню зросла в останні місяці після того, як Пекін почав військові навчання навколо острова цього літа, коли спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі відвідала острів всупереч попередженню Пекіна.

Стратегічна співпраця Китаю з Росією також поглибила європейський скептицизм, оскільки війна російського президента Путіна проти України триває.

Пекін також погрожував "возз'єднати" Тайвань силою, якщо це буде необхідно, а президент Китаю Сі Цзіньпін підтвердив цю позицію під час щойно з'їзду Комуністичної партії.

У поїздці також візьмуть участь німецькі, чеські, британські, бельгійські та косовські законодавці, оскільки Тайвань прагне розвивати парламентську дипломатію, в той час як більшість західних чиновників утримуються від візитів на рівні адміністрацій, виходячи з їхніх зобов'язань щодо "одного Китаю" з Пекіном.

Нагадаємо, правоохоронці Іспанії розслідують діяльність дев’яти неофіційних "поліцейських відділків" Китаю у країні, які під прикриттям консульських послуг, як стверджується, можуть слугувати засобом тиску на китайських дисидентів і підозрюваних у скоєнні злочинів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: