Президент Литви вийшов до проукраїнських демонстрантів, що пікетують саміт ЄС

фото
П'ятниця, 7 жовтня 2022, 10:48

Президент Литви Гітанас Науседа перед неформальним самітом ЄС у Празі підійшов до демонстрантів, які влаштували акцію на підтримку України біля Празького граду.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У п’ятницю лідери ЄС збираються на неформальний саміт після того як напередодні вони зустрілися на першому саміті Європейської політичної спільноти.

Зранку перед Празьким градом, де відбуваються основні події, зібралася група проукраїнських демонстрантів з прапорами ЄС і України. Вони також скандували гасло "Ні вето, сильний ЄС"  - у ЄС триває дискусія щодо збереження права вето у прийнятті зовнішньополітичних рішень, коли одна країна може заблокувати певні санкції, - і тримали в руках плакати з закликами надати Україні західні танки.

Президент Литви, який прибув на саміт одним із перших, підійшов до активістів.

 

"Я бачу ці слова про ізоляцію Росії і більше зброї для України. Я абсолютно з цим згоден, це наше основне завдання. Гадаю, у нас за столом є певна єдність, наші колеги підтримують цю ідею. Ви не залишитесь на самоті. Литва, країни Балтії, Польща і всі підтримують вас і ми переможемо, перемога буде ваша, і ваша перемога буде нашою перемогою", - сказав Науседа.

Президент Литви завершив своє звернення до демонстрантів словами: "Слава Україні! Героям слава! Бажаю вам всього найкращого".

 

Нагадаємо, глава Європейського парламенту Роберта Метсола знову закликала держави Євросоюзу надати Україні танки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: