Мелоні обурилась застереженнями Франції щодо верховенства права в Італії після виборів

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 15:51

Лідерка партії-переможиці виборів та ймовірна наступна прем’єрка Італії Джорджія Мелоні розлютилася на заяву представниці уряду Франції, яка сказала, що Париж буде "пильно стежити" за подальшою ситуацією з верховенством права в Італії. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Le Figaro.

Французька міністерка з  європейських справ Лоранс Бун в інтерв’ю італійській La Repubblica на питання про співпрацю з новим урядом Італії сказала, що Франція "буде пильно стежити за дотриманням цінностей і принципів правової держави", зазначивши, що ЄС вже продемонстрував свою пильність щодо інших країн, як Угорщина та Польща. 

Зеленський запросив майбутню прем’єрку Італії в Україну

Джорджія Мелоні назвала її слова "неприйнятною погрозою втручання у справи суверенної країни-члена ЄС" та заявила, що це "повторює ляпас" від прем’єрки Елізабет Борн, яка після виборів сказала, що Франція буде стежити за ситуацією в Італії і повагою до прав людини, у тому числі права на аборт. 

"Переконана, що французький уряд негайно спростує ці заяви. Епоха урядів, якими керувала Демократична партія, які просять захисту за кордоном, скінчилась, думаю це зрозуміло вже всім і в Італії, і за кордоном", - додала Мелоні.

Нагадаємо, лідерка італійських ультраправих Джорджія Мелоні та її союзники після перемоги на парламентських виборах розпочали коаліційні переговори для формування нового уряду.

Детальніше про це - у статті: "Хороші фашисти" та загроза для Європи: що чекати Україні від нового уряду Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: