Президент Литви: напади РФ на критичну інфраструктуру - важкий злочин, треба більше підтримки України

Вівторок, 1 листопада 2022, 11:32

Атаки Росії на критично важливі об'єкти інфраструктури в Україні у понеділок є ще одним доказом серйозних воєнних злочинів.

Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа після зустрічі з прем'єр-міністром Греції у Вільнюсі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

"Нещодавні дії кремлівського режиму щодо знищення життєво важливих об'єктів цивільної інфраструктури України за допомогою ударів ракет і дронів є ще одним свідченням тяжких воєнних злочинів. Ми повинні продовжувати військову, політичну та гуманітарну підтримку України та допомагати їй протистояти варварській військовій агресії Росії", - заявив Науседа.

МЗС після ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі закликало виключити РФ з G20

Він додав, що у зв'язку з цими діями необхідно продовжувати політику санкцій щодо Росії та Білорусі.

"Ми маємо продовжити політику санкцій проти Росії та Білорусі, підготувати новий пакет точних та дієвих санкцій. У свою чергу, нам необхідно посилити оборонні можливості східного флангу НАТО", - заявив він. 

Науседа також зазначив, що на рівні Євросоюзу необхідно посилити боротьбу зі спробами Росії переписати історію і на тлі війни, що йде в Україні, нав'язати наративи тоталітарних режимів. 

Міністерство закордонних справ України після ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі закликало виключити РФ з G20.

В Офісі президента заявили, що ракетний терор Росії проти України має зустріти ще більш жорстку відповідь міжнародної спільноти, зокрема, РФ має бути виключена з G20.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: