Україна отримала висновки Єврокомісії щодо законопроєкту "Про медіа"

П'ятниця, 11 листопада 2022, 13:46

Україна отримала висновки Європейської комісії щодо законопроєкту "Про медіа", ухвалення якого є необхідним для просування України на шляху до вступу в ЄС.

Про це розповів заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко на брифінгу у п’ятницю, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство "Інтерфакс-Україна".

"Законопроєкт "Про медіа", який був прийнятий 30 серпня в першому читанні, до нього було подано близько 2,5 тисяч правок. Ми з нетерпінням чекали на перші висновки експертів Європейської комісії, Європейського Союзу. На цей момент ми їх отримали. На мій експертний погляд, ці висновки є досить робочими, не дуже об'ємними. Якщо чесно, очікували, що буде значно більше запитань", - сказав він.

Спікер Ради обіцяє “до кінця року” закони, потрібні для відкриття переговорів про вступ до ЄС

Шевченко зазначив, що наразі вже триває робота з вивчення отриманих висновків від Єврокомісії та висновків Ради Європи, які було отримано раніше.

Заступник міністра висловив сподівання, що після зняття всіх питань щодо документа його буде ухвалено в цілому до кінця року.

30 серпня Верховна Рада у першому читанні підтримала новий закон "Про медіа" №2693-д після того, як йому дали позитивну оцінку в ЄС. В опозиції ж документ критикували як такий, що руйнує вже передбачені чинними законами механізми захисту української мови і національного культурно-інформаційного простору.

Віцепрем’єрка з європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв’ю "ЄП" висловила впевненість, що цей закон буде ухвалений, бо, за її словами, "навіть ті депутати, які не готові прямо зараз віддати голос, не сумніваються в тому, що ухвалення закону потрібне".

Раніше голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявляв, що до кінця осені 2022 року парламент та інші суб’єкти європейської інтеграції зможуть виконати зобов’язання для початку переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.