Демократи зберегли контроль над Сенатом США

Неділя, 13 листопада 2022, 08:11

Демократам вдалося зберегти свою незначну більшість у Сенаті США протягом наступних двох років після перемоги кандидатів від партії у Неваді та Аризоні.

Про це повідомляє CNN, пише "Європейська правда".

Згідно з прогнозом телеканалу, після перемоги демократів в Аризоні в п’ятницю та в Неваді в суботу демократи тепер мають 50 місць у Сенаті проти 49 місць у республіканців. 

Таким чином, другий тур виборів у Джорджії вже не стане визначальним для визначення контролю над Сенатом. Голос віцепрезидентки Камали Гарріс станет для демократів 51-им.

Перемога сенаторки Кетрін Кортес Масто в Неваді є неймовірно успішною, оскільки їй вдалось перемогти в економічно складному штаті, який має одні з найвищих цін на газ у країні. Кортес Масто вважалася найвразливішим членом Сенату і республіканці були переконані, що її вдасться перемогти.

Демократичний контроль над Сенатом забезпечить більш плавний процес призначення в уряд Байдена та вибори суддів, у тому числі потенційних посад у Верховний суд. 

Партія також збереже контроль над комітетами та матиме повноваження проводити розслідування або нагляд за адміністрацією Байдена, а також зможе відхиляти законодавство, подане Палатою представників, якщо Республіканська партія матиме у ній більшість.

8 листопада у США відбулися проміжні вибори, на яких американці переобирали всіх 435 членів Палати представників Конгресу й третину (35) сенаторів. За останніми даними, Республіканська партія, найімовірніше, отримає більшість у нижній палаті.

А проте, більшість республіканців виявиться не такою переконливою, як прогнозувалося до дня проміжних виборів.

Про перші результати проміжних виборів у США читайте у статті: Трамп не виграв, Байден не програв: що показали проміжні вибори у США.

Дивіться також відео ЄвроПравди: Головні сенсації та наслідки для України: результати виборів до Конгресу США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.