Уряд Німеччини націоналізує колишню дочірню компанію "Газпрому"

Понеділок, 14 листопада 2022, 17:17

Німеччина націоналізує імпортера газу компанію SEFE, раніше відому як колишню дочірню компанію "Газпрому" Gazprom Germania.

Про це повідомило міністерство економіки в понеділок,  пише "Європейська правда".

"Щоб забезпечити постачання газу в Німеччині, федеральний уряд передає проблемну газову компанію Securing Energy for Europe (SEFE) у федеральну власність. З цією метою федеральне міністерство економіки та захисту клімату сьогодні розпорядилося про капітальні заходи відповідно до Закону про енергетичну безпеку", - йдеться у повідомленні.

Причиною цього кроку є загроза банкрутства компанії після падіння російського імпорту, що завдало їй збитків на мільярди євро.

SEFE є ключовою компанією з енергопостачання в Німеччині. Раніше вона була відома як Gazprom Germania і належала російській державній компанії "Газпром". Після непрозорого продажу іншій російській компанії та спроби ліквідації SEFE з квітня перебуває під опікою Федерального мережевого агентства.

Після Uniper SEFE стала  другою німецькою компанією, яка була націоналізована внаслідок енергетичної кризи, спровокованої війною в Україні.

Кілька днів тому Єврокомісія погодилася на поглинання урядом Німеччини компанії SEFE.

У понеділок також стало відомо, що влада Польщі вирішила вилучити частку "Газпрому" у компанії Europolgaz, оператора польської частини газопроводу Ямал-Європа. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: