Глава МЗС Польщі про інцидент з ракетою: це наслідок нападу Росії на Україну

Середа, 16 листопада 2022, 11:42

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський назвав інцидент з ракетами у польському прикордонному селищі наслідком нападу Росії на Україну та закликав не поспішати з висновками, чия це ракета.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав у коментарі RMF24

"Ми вперше з початку війни зіткнулися з наслідками нападу Росії на України. Ми допускали, що таке може статися, і вчора це сталося", - зазначив заступник глави МЗС.

Прем’єр Нідерландів: чия б ракета не впала у Польщі, причина цього - ракетні удари РФ по Україні

Коментуючи повідомлення ЗМІ про те, що на території Польщі могла впасти ракета української ППО, Яблонський закликав не поспішати з будь-якими висновками.

"Хотів би попросити усіх проявити трохи терпіння. Є різні припущення. Те, що з’являється у медіа, у підсумку не завжди підтверджується. Може, сьогодні, може пізніше, коли настане час, ми офіційно оприлюднимо інформацію… Потрібно бути дуже обережними зі спробами дезінформації, адже від початку агресії проти України росіяни дуже активно працювали на цьому напрямку", - сказав він.  

На запитання про те, чому польські військові не змогли перехопити ракету, міністр зауважив, що ніяка ППО та ПРО не дає 100% захисту і неможливо гарантовано "закрити небо" над всією територією країни, тож пріоритетами є стратегічні об’єкти.

Заступник глави МЗС закликав не вірити наративу, що НАТО уникатиме втручання і в разі свідомого нападу на Польщу, назвавши це спробою російської дезінформації та зміни настроїв суспільства щодо підтримки України. 

Прем'єр Британії про ракету в Польщі: цього б не було, якби не вторгнення Росії в Україну

Яблонського також запитали, чи допускає Варшава вислання посла Росії Сергєя Андрєєва, якого 15 листопада викликали до МЗС у зв’язку з інцидентом. Він відповів, що потенційно це може статися, але для такого рішення мають бути серйозні причини.

"У дипломатії іноді доводиться підтримувати контакти не лише з особами, які вам приємні, але й представниками недружніх країн", - зазначив він, додавши, що Польща намагається зберігати контакти з Росією.  

Як відомо, пообіді 15 листопада, коли тривали російські ракетні атаки, у прикордонному селищі Польщі впала ракета, внаслідок чого двоє людей загинули.

ЄвроПравда зібрала основні факти з цього приводу у статті Ракетою по Польщі: що відомо про напад РФ на державу НАТО та якими можуть бути наслідки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: