Працівники російського НПЗ в Італії вимагають зберегти робочі місця після нафтового ембарго ЄС

фото
П'ятниця, 18 листопада 2022, 21:37

На італійській Сицилії в п’ятницю відбулася акція протесту кількох тисяч працівників нафтопереробного заводу ISAB Srl, яка належить російському "Лукойлу", оскільки побоюються втрати роботи після набуття чинності нафтовим ембарго.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Мітингувальники вимагали звернути увагу на їхнє становище нового міністра економічного розвитку Італії Альфонсо Урсо. Він зустрічався в Римі з лідерами профспілок, щоб знайти вирішення ситуації.

"Російські кораблі зупиняться 5 грудня, враховуючи ембарго, яке вирішив попередній уряд. Ми сподіваємося, що новий уряд знайде рішення, щоб уникнути цієї катастрофи", – заявив представник профспілки ISAB Srl Лучано Спатаро.

 
Фото: АР

Урсо повідомив журналістам у Римі, що ще одна зустріч щодо майбутнього заводу відбудеться до середини грудня.

На заводі ISAB Srl на Сицилії працюють 3500 людей, а для ще 6500 людей він забезпечує робочі місця опосередковано. Крім того, на НПЗ припадає близько 20% переробки нафти в усій Італії та 8% економічної активності Сицилії.

ЄС до 5 грудня підготується до впровадження граничної ціни на російську нафту

З моменту вторгнення в Україну нафтопереробний завод може переробляти лише російську нафту, оскільки банки відмовилися брати на себе ризик надання кредитів на купівлю неросійської нафти.

Робітники вимагають або приватизації заводу, або гарантії від урядового експортно-кредитного агентства SACE за майбутніми кредитами на закупівлю нафти з неросійських джерел.

Нагадаємо, що з 5 грудня ЄС у межах санкцій проти Росії через вторгнення в Україну заборонить імпорт російської нафти та обмежить її транспортування, а з 5 лютого буде накладене ембарго й на імпорт російських нафтопродуктів. Це має на меті позбавити Росію доходів від нафти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.