Сербська поліція виявила 600 мігрантів після перестрілки біля кордону з Угорщиною

П'ятниця, 25 листопада 2022, 18:47

Сербська поліція виявила 600 нелегальних мігрантів біля кордону з Угорщиною в п'ятницю після перестрілки в місті, в результаті якої постраждала людина.

Про це повідомило міністерство внутрішніх справ Сербії, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Інцидент стався рано-вранці в місті Хоргош на півночі Сербії.

"Співробітники міністерства внутрішніх справ ... розпочали детальний обшук після повідомлень про те, що мігранти перебувають на вулиці та стріляють один в одного", - йдеться у заяві поліції.

"(Вони) виявили шість мігрантів, одному з яких було близько 20 років... із двома вогнепальними пораненнями в груди", - додали в поліції.

У результаті поліцейської операції в цьому районі виявили близько 600 мігрантів, включаючи зброю та деяких учасників стрілянини.

Західнобалканський маршрут через Туреччину, Болгарію, Північну Македонію та Сербію залишається основним шляхом міграції до Європейського Союзу, заявила у вересні прикордонна служба Frontex.

Багато мігрантів перетинають кордони, використовуючи складні мережі контрабандистів, які іноді озброєні.

Минулого тижня Сербія домовилася з Угорщиною та Австрією про збільшення кількості спільних прикордонних патрулів та приведення своєї візової політики у відповідність до політики ЄС, щоб зупинити потік нелегальних мігрантів на захід через Західні Балкани.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: