Прем'єр Британії буде готовий приїхати до України, як тільки зможе — посол

Понеділок, 7 листопада 2022, 10:59

Новий прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак приїде в Україну як тільки зможе це зробити.

Про це сказала посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, пише "Європейська правда".

"Я не коментуватиму терміни візиту прем'єр-міністра з міркувань безпеки. Але я думаю, що він захоче і буде готовий приїхати, щойно зможе це зробити", - сказала Сіммонс.

Посол підкреслила, що Сунак сприймає вторгнення РФ в Україну так само серйозно, як і колишні прем'єр-міністри Ліз Трасс та Борис Джонсон.

"Я не думаю, що хто-небудь міг би звинуватити Ріші Сунака в тому, що він не вважає пріоритетом питання вторгнення РФ в Україну або не вважає його важливим. Він має досить важливі внутрішні економічні питання, на які повинен звертати увагу, і він це робить. Але я не маю відчуття, що він сприймає це вторгнення менш серйозно, ніж Ліз Трасс або Борис Джонсон", - сказала Сіммонс.

Вона нагадала, що Сунак телефонував президентові України Володимиру Зеленському в перший день його перебування на посаді, й це був перший іноземний лідер, якому він зателефонував.

"Це був його власний вибір. Я вважаю, що це дало дуже важливий сигнал щодо послідовності. Я не маю занепокоєння щодо прихильності Ріші Сунака. Я не думаю, що взагалі будуть зміни з погляду нашої політики на майбутнє", - переконана Сіммонс.

Вона звернула увагу на те, що Сунак був британським канцлером під час вторгнення і до вторгнення РФ в Україну, і саме Казначейство відігравало провідну роль у запровадженні санкцій.

"Вони дуже тісно співпрацюють із Міністерством закордонних справ у цьому питанні, але лідером було саме Казначейство, і Велика Британія наклала санкції на більшу кількість фізичних і юридичних осіб за будь-кого іншого у світі. Ми застосували санкції проти майже 1200 осіб, близько 120 організацій. Вони, до речі, стосуються і іранських осіб і організації, пов'язаних із програмою безпілотників", - сказала посол.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.