ЄС призначить спеціального представника з питань санкцій - ЗМІ

Понеділок, 12 грудня 2022, 11:39

Євросоюз має намір призначити посланника з питань санкцій, який наполягатиме на більш жорсткому виконанні санкцій в різних країнах, включаючи Туреччину.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Financial Times із посиланням на джерела.

За даними видання, Девіду О'Саллівану, колишньому послу ЄС в США, було запропоновано зайняти нову посаду з січня, з повноваженнями очолити зусилля Європейської комісії щодо забезпечення повного дотримання санкцій у всьому світі.

За словами високопоставленого чиновника ЄС, очікується, що Комісія підтвердить призначення у вівторок. Це відбувається в той час, коли ЄС, США та інші союзники зосереджуються на закритті лазівок у своїх санкціях проти режиму Владіміра Путіна.

Серед країн, на яких ЄС зосереджує свою увагу, є Туреччина, яка відмовилася слідувати санкціям ЄС, вжитим проти Кремля.

США і ЄС, зокрема, вимагають від Анкари посилити боротьбу з поставками заборонених товарів трейдерами, які намагаються обійти жорсткий експортний контроль за промисловою та оборонною продукцією, накладений на Росію.

Нова посада в ЄС буде частково повторювати роль керівника координації санкцій США Джима О'Браєна, чия робота передбачає посилення співпраці з союзниками США щодо санкцій.

О'Салліван наразі є директором аналітичного центру "Інститут міжнародних та європейських справ". Раніше він працював послом ЄС в США з 2014 по 2019 рік, а до цього обіймав керівні посади в Єврокомісії, в тому числі генерального директора з питань торгівлі.

Нагадаємо, країни-члени Європейського Союзу ще не погодили дев'ятий санкційний пакет проти Росії, можливо, рішення буде в понеділок ввечері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: