Посол США після атаки російських дронів: нова допомога вже в дорозі

Середа, 14 грудня 2022, 13:06

Посол Сполучених Штатів Бріджит Брінк після атаки дронів у середу запевнила, що Україна невдовзі отримає додаткову допомогу.

Про це вона написала у Twitter, пише "Європейська правда".

"Безпілотники в Києві сьогодні вранці, але я знаю, що прокидатися від російських бомб вже стало надто частим явищем, яке українці з хоробрістю та гідністю переживають по всій Україні. Ми з вами, ще більше допомоги - вже в дорозі", - йдеться у повідомленні.

Зранку 14 грудня у Київській області після оголошення повітряної тривоги повідомили про роботу ППО. Згодом Повітряні сили повідомили, що українська ППО збила 13 ворожих дронів-камікадзе Shahed.

Раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Джо Байдена завершує підготовку планів щодо відправки в Україну системи протиракетної оборони Patriot, про що може бути оголошено вже на цьому тижні.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба заявляв, що українська сторона веде переговори з Німеччиною, а також США щодо розміщення в Україні систем Patriot. Німеччина, як відомо, відмовилася розміщувати в Україні свої ЗРК, які запропонувала Польщі після інциденту з падінням ракети у Пшеводуві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: