Законодавці США можуть проґавити виступ Зеленського в Конгресі через погану погоду – сенатор

Середа, 21 грудня 2022, 17:32

Через несприятливі погодні умови американські конгресмени, які в останню мить дізнались про виступ Володимира Зеленського в Конгресі, можуть не встигнути прибути до Капітолія, аби бути особисто присутніми під час звернення.

Як повідомляє "Європейська правда", про це CNN сказав американський сенатор, співзасновник і співголова Українського кокусу в Сенаті Річард Дурбін.

Члени Конгресу планували повернутись до Вашингтона для голосування за бюджетну підтримку на 2023 рік, але не були попереджені про те, що це може статися вже в середу й збігтись у часі зі зверненням Зеленського.

Зокрема цього тижня Палата представників США не засідала взагалі, тож імовірно, що багато із її членів можуть приїхати вже завтра або ж, в умовах снігової заметілі, оберуть варіант дистанційного голосування, який було запроваджено на початку пандемії коронавірусу.

У США розповіли, чому Байден запросив Зеленського у Вашингтон

Сенатор Дурбін сказав, що немає "жодних ознак" того, що йому вдасться приїхати до Капітолія вчасно. "І я справді почуваюсь некомфортно, тому що я дуже захоплююся цією людиною (Зеленським), і він приїжджає в дуже складний час", – додав він.

Він припустив, що з подібних причин багато членів Сенату США не зможуть бути присутніми на виступі Зеленського: "Я сам намагаюсь вирішити, як бути, коли я зараз повертаюсь додому і водночас хочу бути присутнім на такому заході".

Нагадаємо, 21 грудня вранці Офіс президента України офіційно підтвердив візит Зеленського до Сполучених Штатів.

Представник Білого дому повідомив, що президент США Джо Байден оголосить про новий значний пакет допомоги Україні в галузі безпеки на суму близько $2 млрд, який міститиме батарею ЗРК Patriot.

Президент США Джо Байден зустріне Зеленського в Білому домі о 21:00 за київським часом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: