Україна в понеділок порушить питання про виключення Росії з Радбезу ООН – Кулеба

Понеділок, 26 грудня 2022, 07:18

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що 26 грудня Україною буде офіційно порушено питання виключення РФ із Ради безпеки ООН.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, пише "Європейська правда" із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Завтра ми офіційно виступимо з такою позицією... У нас питання дуже просте: а чи має право Росія залишатися постійним членом Ради безпеки ООН і бути в Організації Об'єднаних Націй взагалі? У нас є переконлива та аргументована відповідь - ні, ні", - сказав Кулеба у неділю ввечері.

Міністр упевнений, що після поразки Росії у розв'язаній війні питання її майбутнього перестає бути табу для світової дипломатії.

"І хоча ця тема поки що не обговорюється на пресконференціях і в публічних заявах лідерів держав і урядів, "але нижче за рівень люди вже ставлять питання", - додав він.

Раніше Кулеба звинуватив ООН у бездіяльності щодо направлення місії для вивчення ударів РФ за допомогою іранських безпілотників по цивільній інфраструктурі України.

Більше про те, як можна усунути Росію з ООН, читайте тут: Шахрайство об’єднаних націй: як викинути Росію з місця в Радбезі ООН, яке їй не належить,

а також: Два шляхи вигнати Росію з ООН: як позбавити агресора права вето у Раді безпеки, і не тільки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: