У Хорватії пройшла хвиля "мінувань" під час візиту делегації з України

Вівторок, 6 грудня 2022, 07:11

Серія анонімних погроз про замінування в Хорватії в понеділок змусила евакуювати кілька поліцейських відділків, торгових центрів і судів, в тому числі верховний суд країни під час зустрічі з делегацією з України.

Про це пише "Європейська правда" із посиланням на Associated Press.

Поліція заявила, що "за короткий проміжок часу" кілька поліцейських відділень отримали інформацію про "анонімні повідомлення про те, що нібито були закладені вибухові пристрої" в різних місцях по всій країні.

Голова Верховного суду Хорватії Радован Добронік повідомив, що співробітник служби безпеки поінформував його про загрозу вибуху під час зустрічі з делегацією Верховного суду України, додавши, що йому здалося, що загроза була пов'язана з цією зустріччю.

"Мені чомусь здається, що це було зроблено навмисно саме в цей момент. Моя перша думка була, що це пов'язано. І практично через 20 хвилин після початку цього засідання надійшло повідомлення", - додав він.

За короткий час по всій Хорватії надійшло 93 анонімних неправдивих анонімних повідомлення про вибухові пристрої, 55 з яких надійшли до судових органів, а 38 - до торговельних центрів, заявив міністр внутрішніх справ Давор Божиновіч.

Хорватські ЗМІ повідомили, що поліцейські обшуки не виявили жодних вибухових пристроїв.

Анонімні повідомлення про замінування надійшли через кілька днів після того, як українські посольства та консульства в європейських країнах, включаючи Хорватію, отримали пакунки з очима тварин.

Нагадаємо, уряд Хорватії схвалив навчання військових з України на території своєї країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: