Генсек НАТО: Путін не змінив своєї мети щодо України, треба бути готовими до тривалої війни

Вівторок, 10 січня 2023, 13:16

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг застеріг від недооцінки Росії і знову повторив, що необхідно бути готовими до тривалої війни в Україні.

Про це він заявив після підписання оновленої спільної стратегії про співпрацю між НАТО та ЄС, пише "Європейська правда".

"Ми не повинні недооцінювати Росію. Вони продовжують мобілізацію, працюють над отриманням додаткового обладнання і техніки. І немає жодних ознак, що президент Путін змінив мету жорстокої війни проти України", - сказав Столтенберг.

"Тому ми маємо бути готові до тривалої війни, ми маємо продовжувати підтримку України, і надзвичайно важливо наголосити, що НАТО і ЄС об'єднані у підтримці України", - додав він.

Раніше Столтенберг заявляв, що Росія готує нову хвилю наступу під час своєї агресії проти України, та також закликає не недооцінювати вплив проведеної в РФ мобілізації.

Нагадаємо, Європейський Союз та Північноатлантичний альянс підписали оновлену Спільну декларацію про співпрацю - першу за останні п'ять років та з початку повномасштабної війни Росії проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.