Копенгаген стане містом-побратимом Києва – зробив виняток через агресію РФ

Вівторок, 10 січня 2023, 19:37

Копенгаген планує підписати угоду про побратимство з Києвом, наразі сторони ведуть переговори про зміст документа.

Про це, як пише "Європейська правда", у вівторок оголосила міська рада Копенгагена.

Копенгаген досі не укладав жодної угоди про побратимство, та у світлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну вирішив, що це виняток, який може виправдати встановлення побратимських відносин із Києвом.

Із відповідною пропозицією до мера Копенгагена Софі Гесторп Андерсен звернувся Київський міський голова Віталій Кличко, а економічний департамент мерії данської столиці підготував проєкт угоди про побратимство на основі пропозицій української сторони.

Угода набуде чинності після її офіційного затвердження Києвом та схвалення Копенгагенською міською радою. Вона, сподіваються в данській столиці, може стати "гарною відправною точкою для Копенгагена у наданні допомоги у відновленні Києва".

Наприклад, Копенгаген міг би направити до Києва співробітників для надання консультацій та ноу-хау у сфері будівництва, містобудування та планування. Конкретні потреби будуть обговорюватися з Києвом пізніше.

Згідно з офіційними даними Київської міської рада, наразі столиця України уклала угоди про побратимство з 66 містами, з них із вісьмома – вже після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, у грудні місто-побратим Києва з Данії Оденсе передало українській столиці дев’ять генераторів для подолання енергодефіциту, що виник унаслідок атак Росії на критичну інфраструктуру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.