У партії Шольца заявили, що Франція поспішила з наданням Україні танків

Середа, 11 січня 2023, 17:14

Співголова Соціал-демократичної партії Німеччини Ларс Клінгбайль розкритикував рішення президента Франції Еммануеля Макрона оголосити про надання Україні легких колісних танків.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", Клінгбайль сказав в інтерв’ю газеті Zeit.

Політик партії німецького канцлера Олафа Шольца заявив, що Німеччина постійно переглядає військову допомогу України, "щодня оцінюючи, чого вимагає військова ситуація".

На питання, чому Німеччина не виявила лідерство у питанні постачання Україні танків, Клінгбайль відповів: "Була телефонна розмова, а потім спільна заява Олафа Шольца і американського президента Джо Байдена (щодо постачання бойових машин піхоти). Я не знаю, чому президент Франції поспішив з оголошенням".

"Поговорімо про сучасне розуміння лідерства. Для мене забігання вперед не є частиною цього. Сигнал для України - і особливо для Росії - був би, безумовно, ще сильнішим, якби всі троє оголосили про це рішення одночасно", – вважає політик.

Як відомо, Україна особливо зацікавлена в отриманні німецьких танків Leopard, оскільки в Європі їх понад 2000 одиниць і вони перебувають на озброєнні 13 країн. Але для їхнього реекспорту потрібен дозвіл Берліна, а Німеччина занепокоєна небезпекою ескалації конфлікту.

Канцлер Олаф Шольц знову заявив у понеділок, що він дотримується переконання у необхідності координувати поставки зброї в Україну з союзниками, а не діяти самостійно.

Водночас президент Польщі Анджей Дуда під час візиту до Львова заявив, що Варшава ухвалила рішення передати Києву "роту танків" Leopard 2 в межах міжнародної коаліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: