Папа Римський: ракетний удар по Дніпрі не може залишати байдужим

Середа, 18 січня 2023, 12:12

Папа Римський Франциск у середу засудив ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі, в результаті якого загинуло 45 осіб.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство Reuters.

Як і майже у всіх своїх публічних виступах з моменту вторгнення Росії в Україну в лютому минулого року, Франциск закликав до миру на своїй щотижневій загальній аудієнції у Ватикані.

Папа Римський назвав такі війни, як в Україні, "злочином проти Бога і людства"

"І будь ласка, не забуваймо молитися за багатостраждальну Україну, яка дуже потребує близькості, розради, а насамперед - миру", - сказав Папа Франциск.

"Минулої суботи черговий ракетний обстріл призвів до численних жертв серед цивільного населення, серед яких є діти. Я поділяю нестерпний біль членів їхніх родин, -  зазначив він.

"Кадри та розповіді про цей трагічний епізод є сильним закликом до всіх людей совісті. Ніхто не може залишатися байдужим", - сказав він.

Загалом підтверджено, що в результаті удару загинуло 45 осіб.

Нагадаємо, британська розвідка вказала на неточність ракети Х-22, яка була запущена Росією по житловому будинку у Дніпрі, і нагадала, що такі ракети вже спричиняли масові жертви серед цивільного населення України під час попередніх ракетних ударів.

У ЄС розцінюють ракетний удар по житловій багатоповерхівці в Дніпрі як ознаку ескалації і обговорюють свою можливу відповідь на це.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: