Колишній прем'єр Британії не вірить у розпад Росії

Середа, 18 січня 2023, 19:02

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що поразка Росії у війні не призведе до її розпаду, й Захід має насамперед цікавити військова та політична підтримка України.

Про це Джонсон сказав в інтерв’ю "Європейській правді".

"Наша задача – допомогти Україні перемогти так швидко, як можливо. І коли це станеться – то знаєте що буде? Подивіться на опитування в Росії, подивіться як Путін контролює медіа та формування громадської думки в Росії. Йому не буде складно переконати російське населення у тому, що його "спеціальна військова операція" досягла "спеціального успіху", просто це відбулося у "дуже спеціальний спосіб", який він усім пояснить", – вважає він.

На питання про можливість розпаду Росії в разі перемоги України експрем’єр Британії відповів: "Ні, я не думаю що це станеться. Я думаю, що Росія – велика, горда, стара країна. Тому Росія не розвалиться, ні".

"Та я хочу ще раз підкреслити – мета Великої Британії, мета НАТО, мета усіх друзів України – не в тому, щоби досягти якихось конкретних змін у Москві. Наша мета – захистити і допомогти Україні, а також щоби Україна була вільною, суверенною і незалежною", – зазначив Джонсон.

Він додав, що майбутня безпекова архітектура Європи може дати безпеку не лише Україні, а й Росії.

Зазначимо, що ще у вересні 2022 року генерал у відставці, колишній командувач військами США в Європі Бен Ходжес закликав Захід починати готуватися до потенційного сценарію падіння не лише режиму Путіна, але й розпаду РФ загалом, щоб ці події не застали нікого зненацька - так, як колись розпад СРСР. 

Дивіться повне інтерв’ю з Борисом Джонсоном для "Європейської правди".

Читайте також: Приготуватися до неминучого: чому Захід має вже зараз обговорювати розпад РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: