Шольц виключив постачання Україні винищувачів і розміщення військ

Середа, 25 січня 2023, 15:58

Після рішення про постачання основних бойових танків в Україну канцлер Німеччини Олаф Шольц окреслив червоні лінії для подальшої військової підтримки нашої країни перед російською агресією.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Tagesschau.

Виступаючи у Бундестазі, Шольц виключив постачання бойових літаків або розгортання наземних військ.

"Я дуже рано дав зрозуміти, що мова не йде про бойові літаки, і я повторюю те ж саме тут", - сказав він.

Коли незабаром після початку війни обговорювалося питання про безпольотні зони, він і президент США Джо Байден заявили: "Ми не будемо цього робити".

"І нічого в цьому відношенні не змінилося, і нічого не зміниться", - заявив Шольц.

"За жодних обставин ми не відправимо наземні війська. Я сказав, що не буде прямої участі солдатів НАТО у війні в Україні. Досі цього не було і не буде в майбутньому. І всі можуть на це покладатися", - наголосив він.

"Це те, що було сказано з самого початку, не лише мною, але й американським президентом. І разом ці слова повинні, напевно, мати велику вагу".

Як відомо, у середу 25 січня уряд Німеччини офіційно повідомив про рішення передати ЗСУ основні бойові танки Leopard-2, та дозволити реекспорт іншим країнам, які також хочуть зробити це. 

Нагадаємо, після повідомлень ЗМІ про те, що Україна отримає танки Leopard 2 від Німеччини й M1 Abrams – від США глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що друзі України "взяли в роботу" постачання літаків F-16.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.